Låt matresterna få nytt liv

Beställa

Oavsett om du är villaägare, bostadsrättsförening, hyresvärd, restaurang eller kontor kan du beställa eller skicka in en intresseanmälan för matavfallshämtning här.

Sortera rätt

Det är enkelt att matavfallssortera. Är du osäker på vad som kan läggas i matavfallet och vad som ska läggas i vanliga soppåsen? Här hittar du svaren.

Kontakta oss

Här hittar du våra kontaktuppgifter. Behöver du beställa extrahämtning eller göra en reklamation kan du även logga in i vår e-tjänst högst upp på sidan.

Är du en pastapendlare?

Sortera matresten är vår största matavfallssatsning i regionen någonsin. Stockholms läns kommuner gör en gemensam informationskampanj för att engagera dig som stockholmare att sortera ut dina matrester oavsett om du bor i regionen eller har din verksamhet här. Bor du i Stockholms stad så är det här hos oss du anmäler dig till matavfallsinsamling.
Läs mer om kampanjen

Skärholmen är 2016 års vinnare i stadens matavfallstävling

Grattis Skärholmen! Med matavfallsinsamling på 79 % av sina sophämtningsställen vinner Skärholmens stadsdelsförvaltning förstapriset 2016. Skärholmens stadsdelsförvaltning har under flera års tid arbetat aktivt och långsiktigt för att införa matavfallsinsamling i alla sina verksamheter. De är en förebild för alla oss andra i staden. Även ett stort grattis till Stockholmshem som har flest nya hämtställen i år.
Läs mer här

Några snabba fakta

12 000
ton matavfall
samlades in i Stockholm 2014
35 %
av matresterna
slänger vi i onödan
3 000
personers matavfall
driver 1 buss och 5 sopbilar ett år
5 kg
matavfall driver en bil
i nästan 1 mil